JUNE 2024

– Norway is waiting for you

Harald Hilde, Kjell Arne Haakonsen og Jens Petter Andresen var i september på Soling-VM i USA, der de kombinerte deltagelse med å reklamere for vårt eget Soling-VM neste år.

Av Christian Ruscetta

VM i Soling 2023 ble arrangert mellom 17.-23.september hos Milwaukee Yacht Club (MYC) i USA. 22 båter var med, og Norge var representert med én båt, bestående av Harald Hilde (Tvedestrand SF), Kjell Arne Haakonsen (Asker SF) og Jens Petter Andresen (Åsgårdstrand SF).

Disse tre er sentrale i organisasjonskomitéen for neste års VM, som KNS arrangerer på Hankø. De benyttet derfor anledningen til å markedsføre vårt eget mesterskap behørig mens de var i Milwaukee. KNS hadde hjulpet til med å lage en presentasjon, og med produksjon av flyers, med informasjon om Hankø og neste års VM. KNS hadde også laget en presentasjonsvideo, som ble vist på infoskjermer inne på Milwaukee Yacht Club. 

Harald, Kjell Arne og Jens Petter fikk anledning til å holde presentasjonen under avslutningsbanketten, der alle Soling-seilerne var samlet. Skal vi tro tilbakemeldingene fra deltagerne var det stor interesse rundt VM i 2024, og mange har sagt at de ønsker å komme til Norge.

Harald og kona Oddbjørg fløy til Chicago i forkant av mesterskapet, og kjørte leiebil derfra til Milwaukee. Kjell Arne og Jens Petter kom et par dager senere, og reiste med buss fra Chicago til Milwaukee. 

– Milwaukee Yacht Club ligger på en fantastisk plass i sentrum, med et eksklusivt klubbhus og restaurant som var åpen hver dag, sier Harald. 

Båtene til medlemmene lå på flytebrygger og bøyer, og det var gode moloer ut mot Michigan Lake.

– Det var mulig å seile bak den ytterste moloen om forholdene ute på sjøen ble i sterkeste laget. Testracene før VM ble gjennomført der, forteller Harald.

Av andre fasiliteter kan MYC også skilte med eget båthus med betjent verksted og tre elektriske kraner på kaia for utsetting og opptak av båter. 

– Far og sønn Don og Michael var fast ansatt i havna, og til stor hjelp om det var noe vi hadde behov for, sier Harald.

Brasil: Det brasilianske laget med Kadu Bergenthal, Vilnei Goldmeier og Edgar Opptiz vant Soling-VM.

Noterte seg erfaringer fra Milwaukee

Nordmennene overnattet hos ekteparet Teresa Spigel og Jon Spigel, som var MYC-medlemmer. De hadde et stort hus der alle fikk egne rom og bad. Huset lå bare ti minutters kjøretur til yachtklubben.

– Jon hadde egen 47-fots seilbåt, som han tok oss med ut på, mens Teresa var guide. Hun ga oss mange gode tips om hvor vi kunne handle mat og andre ting. Det ble naturligvis mye seilprat, og vertskapet viste stor interesse for vår deltagelse i VM. Teresa hjalp også til med «amerikanske utsagn» som vi brukte under presentasjonen vår. Vi avsluttet med «Norway is waiting for you», og det ble en suksess, sier Harald.

De tre norske seilerne noterte seg erfaringer og observasjoner fra Milwaukee som de har tatt med seg hjem til Norge for videre diskusjon i organisasjonskomitéen, slik at neste års VM på Hankø får de beste forutsetninger.

For øvrig var det Brasil som tok VM-gull i Milwaukee, mens Canada sikret seg både sølv og bronse. Harald, Kjell Arne og Jens Petter kom til slutt på 20.plass, og som Harald sa før presentasjonen: «We are the best Norwegian team this year at the Soling World Championship 2023».

News

#solingworlds2024

Soling-VM på Hankø neste år

KNS og Norsk Solingklubb fikk tildelt Soling-VM i 2024 av International Soling Association Executive. Regattaen finner sted på Hankø 24.-30.juni 2024. Av Christian Ruscetta Soling-entusiast

Read more »
Uncategorized

Environmentally approved regatta

The Royal Norwegian Yacht Club (KNS) has received the award ‘Environmentally approved event’ for its two regattas this summer: Grundig Women’s regatta and ORCi European

Read more »